Zdravko Vukić novi ravnatelj AZOP-a?

Objavljeno:

Autor:

Zdravko Vukić novi ravnatelj AZOP-a?

Objavljeno:

Autor

Jučer je održana 32. elektronička sjednica Odbora za informiranje, informatizaciju i medije. Na vrlo kratkom dnevnom redu našao se prijedlog Vlade RH za imenovanje ravnatelja Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP). Nova osoba trebala bi zamijeniti trenutnog ravnatelja, Antu Rajkovaču.

Radi se o upravnom pravniku Zdravku Vukiću, trenutnom pomoćniku ministra u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja. Osim što je pomoćnik ministra, prije toga je radio na kadrovskim, općim i pravnim poslovima u građevinskoj tvrtki Cesting d.o.o. U politici je aktivan od 1997. godine. Od tada do danas promijenio je četiri političke stranke, a napisao je i književni serijal o tajnom agentu Borni Vitezu.

Inače, uvjeti za imenovanje ravnatelja AZOP-a utvrđeni su Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka. Među ostalima, uvjeti su i da kandidat ima najmanje deset godina radnog iskustva u struci te da je istaknuti stručnjak s priznatim profesionalnim ugledom, stručnim znanjem i iskustvom iz područja zaštite osobnih podataka. Iz Vukićevog životopisa nije najjasnije kako ispunjava sve kriterije za imenovanje, pa je i redakcija Telegrama postavila službeni upit u kojem su tražili objašnjenje. Njihov osvrt pročitajte na Telegram.hr.