Više od 500 sudionika na ARC2 radionici o obradi podataka radnika

Objavljeno:

Autor:

Više od 500 sudionika na ARC2 radionici o obradi podataka radnika

Objavljeno:

Autor

U organizaciji Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP) te u sklopu ARC2 projekta 12. listopada 2023. godine održana je radionica s temom obrade osobnih podataka u radnim odnosima. Radionici, koja je održana online prijenosom putem Zoom platforme, prisustvovalo je ukupno više od 500 sudionika.

Uz kolege iz AZOP-a, radionicu je održala Vlatka Vuković iz Horvath Wolf d.o.o. Vlatka je voditelj GDPR konzaltinga u Horvath Wolf s dugogodišnjim iskustvom u velikim javnim i privatnim poduzećima, što kao konzultant, što kao službenik za zaštitu podataka. Za radionicu s temom obrade osobnih podataka u radnim odnosima, odabir Vlatke za predavača pokazao se kao pun pogodak.

“Danas se Vlatka Vuković pridružila na jedan dan AZOP-ovom ARC2 timu i održala radionicu koju su polaznici ocijenili najkorisnijom, najsveobuhvatnijom i najpraktičnijom dosad.”

Objava AZOP-a sa službenog LinkedIn profila ARC2 projekta, 12.10.2023.

Tijekom radionice napravljen je pregled obaveza iz Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR) u svim najvažnijim procesima obrade osobnih podataka u radnom odnosu i mnoštvo praktičnih primjera te pregled sudske prakse i odluka nadzornih tijela.

Snimka s predavanja bit će dostupna na stranicama ARC2 projekta u prosincu ove godine, a u međuvremenu je u ARC2 repozitoriju dostupna za preuzimanje prezentacija: https://arc-rec-project.eu/prezentacije/

Sljedeće Vlatkino predavanje bit će u sklopu Tečaja za službenika za zaštitu podataka u organizaciji Horvath Wolf d.o.o. od 13. do 15. prosinca ove godine. Također Vas pozivamo da redovno pratite objave na azop.hr i arc-rec-project.eu gdje su dostupne informacije i o drugim sličnim radionicama koje su u najavi.