Službenik za zaštitu podataka – posao budućnosti

Objavljeno:

Autor:

Službenik za zaštitu podataka – posao budućnosti

Objavljeno:

Autor

Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) već tradicionalno početkom svake godine i to povodom obilježavanja Europskog dana zaštite osobnih podataka okuplja pravnike, konzultante i ostale stručnjake iz područja zaštite osobnih podataka. Tako će i ove godine 27. siječnja (jer 28. siječnja je vikend, op.a.) biti održana konferencija s nazivom „Službenik za zaštitu podataka – posao budućnosti“.

Program ovogodišnje konferencije bogat je sadržajem i podijeljen je kroz čak tri panela. Na konferenciji će biti i posebni gosti: Wojciech Wiewiórowski, Europski nadzornik za zaštitu podataka i Anna Hänninen iz finskog nadzornog tijela za zaštitu podataka koje je koordinator inicijative Europskog odbora za zaštitu podataka fokusirane na imenovanje i ulogu službenika za zaštitu podataka. Koristimo ovu priliku da našim čitateljima najavimo i da će na prvom panelu „Uloga službenika za zaštitu podataka u javnom sektoru“ sudjelovati i naša Vlatka Vuković.

Inače vezano za Europski dan zaštite osobnih podataka AZOP je u najavi konferencije objasnio: „Cilj obilježavanja Europskog dana zaštite osobnih podataka je podizanje razine svijesti o važnosti zaštite podataka kod svih dionika te unaprjeđenje područja zaštite osobnih podataka u Republici Hrvatskoj. Navedeno je od iznimnog značaja za Republiku Hrvatsku u kontekstu očuvanja europskih demokratskih vrijednosti, razvoja jedinstvenog digitalnog tržišta, slobodnog protoka podataka između zemalja Europske unije i trećih zemalja, gospodarskog rasta i kibernetičke sigurnosti.“

Vidimo se 27. siječnja u Hotelu Westin u Zagrebu!