Obilježen Europski dan zaštite osobnih podataka

Objavljeno:

Autor:

Obilježen Europski dan zaštite osobnih podataka

Objavljeno:

Autor

U četvrtak 28. siječnja prigodno je obilježen Europski dan zaštite osobnih podataka. Ovaj dan službeno se obilježava od 2007. godine kao podsjetnik na potpisivanje Konvencije za zaštitu osoba vezano uz automatizirane obrade osobnih podataka (Konvencija 108). Svake godine sve je veći interes javnosti i stručne zajednice za područje zaštite osobnih podataka, stoga su ove godine održane dvije konferencije s istaknutim gostima i aktualnim temama.

U organizaciji Agencije za zaštitu podataka održana je međunarodna konferencija „Digitalna transformacija i zaštita podataka u doba globalne pandemije“. U fokusu ovogodišnje AZOP-ove konferencije bili su mikro, mali i srednji poduzetnici. Snimka događaja dostupna je na poveznici.

Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s IAPP KnowledgeNet Chapter Hrvatska organizirala je virtualnu konferenciju s temom „Pbd/d – the most underestimated privacy acronym“. U prvom dijelu konferencije sudionicima se zanimljivim izlaganjem o svojem viđenju tehničke i integrirane zaštite osobnih podataka obratio Wojciech Wiewiorovski, Europski nadzornik za zaštitu podataka.

Konferencija se nastavila panelom kojeg su moderirali Milica Jovanović (HUP) i William Bello (IAPP Chapter Hrvatska) s gostima – Nevenom Dujmovićem (Hrvatski telekom), Natalijom Parlov (Apicura BI) i našom Vlatkom Vuković (Horvath Wolf).

Prema reakcijama i komentarima sudionika panel je bio iznimno uspješan i koristan. Nadamo se da ćemo i sljedeće godine obilježiti ovaj dan, u nekim drugim okolnostima, uz zajedničko druženje.