Revolut kartica i mobilna aplikacija

Nove postavke privatnosti u Revolutu

Objavljeno:

Autor:

Revolut kartica i mobilna aplikacija

Nove postavke privatnosti u Revolutu

Objavljeno:

Autor

Korisnici Revoluta nedavno su obavješteni o izmjenama u dokumentu Privacy Policy. Iako je pohvalno što je Revolut transparentno i na vrijeme jednostavno informirao sve korisnike o izmjenama i novostima, ove izmjene izazvale su buru negativnih komentara među stručnjacima za zaštitu osobnih podataka, ali i zabrinutost nadzornog tijela, irskog Data Protection Commission.

Ukratko, Revolut je definirao da za obradu podataka u svrhe marketinga i dijeljenja informacija s agencijama za procjenu kreditnog rejtinga nije potrebna izričita privola korisnika, već se te obrade podrazumijevaju, a korisnici imaju mogućnost da se u postavkama korisničkog računa usprotive takvim obradama. Suvišno je komentirati koliko je ova praksa u suprotnosti s načelom zakonitosti obrade osobnih podataka te štetna za ugled kompanije. Pitamo tko je službenik za zaštitu podataka u Revolutu i ima li ikakvog utjecaja na odluke menadžmenta?

Ukoliko ste korisnik savjetujemo da u postavkama računa provjerite odabrane opcije i prilagodite ih svojim željama, a možete se pridružiti i akciji kojom korisnici iskazuju nezadovoljstvo ovakvom odlukom te postaviti zahtjev za pristup svojim osobnim podacima na adresu: dpo@revolut.com.