Dark patterns in social media platforms – EDPB izdao službene smjernice

Objavljeno:

Autor:

Dark patterns in social media platforms – EDPB izdao službene smjernice

Objavljeno:

Autor

Europski odbor za zaštitu podataka (EDPB) u svojim najnovijim smjernicama dao je preporuke o tome kako prepoznati i zaobići tzv. „tamne uzorke“ na društvenim mrežama, tj. ono što nam je poznato pod pojmom dark patterns. Radi se o dizajnu korisničkog sučelja koji je namjerno takav da navodi korisnike na slučajne, neželjene i potencijalno štetne odluke u pogledu obrade njihovih osobnih podataka.

EDPB prepoznaje sljedeće takve prakse:

  • Overloading – „zatrpavanje“ korisnika velikom količinom zahtjeva, informacija ili mogućnosti kako bi ih se nagovorilo na dijeljenje veće količine podataka ili na slučajno dopuštanje obrade njihovih osobnih podataka.
  • Skipping – dizajniranje sučelja na način da utječe na korisnika da zaboravi ili da ne razmišlja o svim aspektima zaštite osobnih podataka.
  • Stirring – utjecanje na izbor korisnika eksploatacijom njihovog emotivnog stanja ili koristeći se vizualnim podražajima.
  • Hindering – otežavanje ili onemogućavanje korisnicima da se informiraju ili da upravljaju postavkama koje se odnose na obradu njihovih osobnih podataka.
  • Fickle – korisničko sučelje je nejasno/neintuitivno dizajnirano, zbog čega je korisnicima teško koristiti se njime i doći do traženih informacija.
  • Left in the dark – sučelje je dizajnirano na način da su dijelovi sučelja namjerno sakriveni ili da kod korisnika ostavlja dojam da i dalje nisu sigurni kako se obrađuju njihovi osobni podaci.

Za svaku od navedenih praksi EDPB je u smjernicama dao i primjere, ali posebno navodeći da ovaj popis nije iscrpan te da se „tamni uzorci“ mogu pojaviti i u drugim slučajevima koji nisu posebno navedeni u smjernicama.

Javno savjetovanje o ovim smjernicama trajat će do 2. svibnja ove godine. Smjernice su u cijelosti dostupne na službenim stranicama EDPB-a, za sad samo na engleskom jeziku: Guidelines 3/2022 on Dark patterns in social media platform interfaces: How to recognise and avoid them.