Konferencija Data Protection Day 2020: Facing New Challenges

Aktivnosti AZOP-a

Objavljeno:

Autor:

Konferencija Data Protection Day 2020: Facing New Challenges

Aktivnosti AZOP-a

Objavljeno:

Autor

Konferencija Data Protection Day 2020: Facing New Challenges
Konferencija Data Protection Day 2020: Facing New Challenges © azop.hr

Agencija za zaštitu osobnih podataka objavila je poziv za sudjelovanje u postupku savjetovanja o Nacrtu prijedloga kriterija za obročnu otplatu i uvjeta za raskid obročne otplate upravne novčane kazne. Svoje komentare i prijedloge možete dostaviti do 3. siječnja 2020. Ovo je jasan pokazatelj namjere Agencije da prakticira svoje ovlasti i izriče upravne novčane sankcije.

Na stranicama Agencije objavljen je i Priručnik za službenike za zaštitu podataka – Smjernice za službenike za zaštitu osobnih podataka u javnom i gotovo isključivo-javnom sektoru o tome kako osigurati usklađenost s Općom Uredbom o zaštiti podataka Europske Unije. Iako je Priručnik namijenjen službenicima u javnom sektoru, korisno je štivo za sve koji se bave ovim područjem. AZOP je pod vodstvom talijanskog i u suradnji s drugim nacionalnim nadzornim tijelima i partnerima ovog projekta napravio odličan posao.

Agencija za zaštitu osobnih podataka u okviru predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, 16. siječnja 2020. godine organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom Data Protection Day 2020: Facing New Challenges. Konferencija će okupiti hrvatsku i međunarodnu zajednicu stručnjaka za zaštitu podataka i privatnosti, visoke državne službenike, predstavnike tijela javne vlasti, akademske i znanstvene zajednice, predstavnike Europske komisije, Europskog nadzornika za zaštitu podataka i Europskog odbora za zaštitu podataka, te odgovorne osobe poslovnih subjekata iz različitih sektora, a obuhvatit će najaktualnije teme iz područja zaštite podataka.