8 sati sadržaja za “ubiti vrijeme” tijekom samoizolacije

Objavljeno:

Autor:

8 sati sadržaja za “ubiti vrijeme” tijekom samoizolacije

Objavljeno:

Autor

Pandemija koronavirusa svima nam je bitno promijenila svakodnevicu. Zadržavamo se u stanovima i ne izlazimo osim kad je to uistinu nužno. Mnogi rade od doma ili koriste godišnje odmore i slobodne dane. U takvoj, bitno drukčijoj svakodnevici lako je “izgubiti se”, osjećati se neorganizirano, zatrpano, uplašeno.

Ipak, samoizolaciju moramo proći (#ostanidoma). Kako bismo vam pomogli da bolje iskoristite vrijeme dok ste doma, pripremili smo za vas preporuku filmskih sadržaja. Ovi naslovi nisu megapopularni, ali obrađuju teme za koje vjerujemo da će vas zanimati, a možda se pokazati i korisnima.

The Great Hack (2019)

Dokumentarni film o poznatom Cambridge Analytica skandalu. Film se fokusira na profesora Davida Carrolla, bivšu direktoricu razvoja u Cambridge Analytica Brittany Kaiser i istraživačku novinarku Carole Cadwalladr. Ispreplitanjem svojih priča razotkrivaju djelovanje i utjecaj Cambridge Analytice na političke događaje u svijetu, uključujući Brexit kampanju u UK i predsjedničke izbore u SAD-u 2016. godine.

[IMDb] [Netflix] [Trailer]

Citizenfour (2014)

Dokumentarni film koji prati Edwarda Snowdena, zviždača i bivšeg security konzultanta u NSA. Snowden je pomogao razotkriti skandalozne prakse američkih obavještajaca kojima značajno zadiru i narušavaju privatnost građana, ne samo u SAD-u nego u cijelom svijetu. Snowdenove aktivnosti i kasnija obraćanja javnosti imali su značajnog utjecaja na podizanje svijesti javnosti o važnosti zaštite osobnih podataka i privatnosti.

[IMDb] [Trailer]

The Circle (2017)

Eto jednog filma koji nije dokumentarac. Unatoč nešto lošijim prosječnim ocjenama i kritikama od ostalih naslova s ovog popisa, vjerujemo da će vam biti zanimljiv. Film na jednostavan način obrađuje teme društvenih mreža, umjetne inteligencije i sustavnog nadzora građana.

[IMDb] [Trailer]

Rear Window (1954)

Treba li što reći? ?

[IMDb] [Trailer]

Explained S02E07: The Next Pandemic (2018– )

Ovo nije film! Explained je jedna od popularnijih dokumentarnih serija, a u jednoj od svojih epizoda obradili su i temu pandemije virusa. Iako nije tematski vezana uz #dporeport, ova epizoda je i korisna i primjerena s obzirom da se svijet upravo bori s jednom takvom pandemijom. Iako to nema posebnog značaja, zanimljiv je i datum objave ove epizode: 7. studeni 2019.

[IMDb] [Netflix] [Trailer]

Ne zaboravite, #ostanidoma!